x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Echipele de vaccinare au ajuns în 67% din comunele României

Echipele de vaccinare au ajuns în 67% din comunele României

24 Aug 2021   •   17:20
Echipele de vaccinare au ajuns în 67% din comunele României

Echipele de vaccinare au ajuns în două treimi din comunele României, însă doar un milion de oameni din mediul rural s-au imunizat, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat că până în prezent , în 67% din comune au avut sau au loc acțiuni de vaccinare.

„Acțiunile de vaccinare vor fi reluate în perioada următoare, a fost un efort foarte mare. Au fost administrate în total în mediul rural peste 2,56 milioane de doze, iar 1,13 milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește campania națională de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunțat că 26% dintre centrele din țară au activitatea suspendată, iar altele au programul redus la șase ore. În perioada următoare, activitatea va fi redusă în toate centre de vaccinare din țară.

„Am transmis ca programul tuturor să fie redus la șase ore în toate centrele în următoarele două, trei săptămâni... Prioritatea zero este să creștem accesul persoanelor care vor să se vaccineze, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri, varianta Delta este pe cale să devină dominantă.... Nu ne așteptăm ca situația să se stabilizeze”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Din punct de vedere statistic, media națională la capitolul vaccinare este de 30%. Doar 12 județe sunt peste media națională.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare comune