x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozia de la Băbeni, din cauza nerespectării procedurilor

Explozia de la Băbeni, din cauza nerespectării procedurilor

18 Noi 2021   •   19:34
Explozia de la Băbeni, din cauza nerespectării procedurilor

Cazul exploziei minei antipersonal de la Uzina de Armament de la Băbeni, județul Vâlcea, este cercetată de procurori. Primele concluzii arată că procedurile nu au fost respectate: în camera unde s-a produs deflagrația ar fi trebuit să fie o singură persoană.

În camera unde s-a produs explozia de la Uzina Mecanică din Băbeni ar fi trebuit să fie o singură persoană, în schimb erau patru angajați. Toți cei patru au murit, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fîrtat.

„Este vorba de niște proceduri care nu ar fi fost respectate, asta din primele date pe care le am. În primul rând că în camera unde s-a întâmplat explozia nu avea voie să intre mai mult de o persoană și erau patru. Cele patru persoane decedate”, a spus prefectul.

La fața locului au fost toți inspectorii din cadrul IPJ și ISU Vâlcea, precum și inspectorii de muncă, deoarece a fost vorba de un accident de muncă.

Dosarul a fost preluat de procurori care au deschis o anchetă penală.

„Uzina de armament de la Băbeni are contracte cu diferiți furnizori care aduc muniție care fie este expirată, fie din diferite motive nu mai poate fi folosită, pentru a fi dezamorsată sau asanată. În cadrul acestei proceduri a avut loc această tragedie”, a mai spus prefectul județului Vâlcea.

Patru oameni au murit și patru au fost răniți, joi, în urma unei explozii generate de o mină antipersonal la Uzina de Armament de la Băbeni.

 

(sursa: Mediafax)

×