x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Explozie și incendiu cu 15 răniți la Dedeman Botoșani. A fost activat Planul Roșu de intervenție

UPDATE Explozie și incendiu cu 15 răniți la Dedeman Botoșani. A fost activat Planul Roșu de intervenție

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   12:29
UPDATE Explozie și incendiu cu 15 răniți la Dedeman Botoșani. A fost activat Planul Roșu de intervenție

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la un magazin de bricolaj din orașul Botoșani. Autoritățile sunt în alertă. 12 persoane au fost rănite și primesc îngrijiri, alte 30 au ieșit singure din magazin.

UPDATE 6

Numărul victimelor exploziei de la magazinul Dedeman din Botoşani a ajuns la 15, potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, Ştefan Bercea.

Una dintre victime este minoră.

Trei dintre cele 15 victime au fost transferate către centre universitare din Iaşi şi Bucureşti, iar patru au rămas internate la spital.

UPDATE 5 

Ministerul Sănătății transmite că patru dintre răniții în explozia din Botoșani se află în stare gravă. Explozia a avut loc la un centru comercial din orașul Botoșani.

Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați.

Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului.

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

UPDATE 4

Cele 12 victime ar fi patru angajaţi şi opt clienţi ai magazinului.

UPDATE 3

Elicopterul SMURD BlackHawk urmează să decoleze spre Botoșani, pentru a prelua una dintre victime. Și elicopterul SMURD din Galați urmează să decoleze spre Botoșani, pentru a prelua din victimele rănite în urma exploziei.

UPDATE 2

Până la acest moment, 12 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipele fac misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei.

Potrivit IGSU, cele 12 victime sunt conștiente și prezintă diverse traumatisme și arsuri, dintre care o persoană este în stare gravă, intubată.

A fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD. Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

UPDATE 1

Surse Antena 3 CNN spun că ieri ar fi fost instalata o centrală pe gaz, undeva în zona de birourilor, iar cel mai probabil aceasta ar fi fost și cauza exploziei. 

”Din informațiile pe care mi le-au oferit colegii este vorba despre zece victime care au fost deja transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată, victimele sunt cu arsuri de diverse grade”, a afirmat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani. ”Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului”, a mai spus el. 

Din primele informații, se pare că niciun client nu ar fi fost rănit. 

”Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital. Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, susține primarul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, informează IGSU.

Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin.

Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului.

Au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×