x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Fată declarată dispărută în Germania, găsită într-un microbuz la Calafat

Fată declarată dispărută în Germania, găsită într-un microbuz la Calafat

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   12:30
Fată declarată dispărută în Germania, găsită într-un microbuz la Calafat
Sursa foto: Arhiva Jurnalul

O fată de 16 ani, care a fost declarată dispărută în Germania, a fost găsită de polițiștii de frontieră din Calafat într-un microbuz.

Potrivit Poliției de Frontieră, fata de 16 ani, cetăţean grec, a fost identificată duminică, la Calafat, în timp ce încerca să iasă din ţară. Minora se afla într-un microbuz care s-a prezentat la control în jurul orei 10.00.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că asupra acesteia exista o alertă de persoană dispărută, emisă cu o zi înainte, de autorităţile din Germania. Cea care a reclamat dispariţia a fost mama minorei care a declarat că ştia de intenţia minorei de a pleca la bunica sa din Grecia.

Minora a fost preluată de o echipă din cadrul DGASPC Dolj, urmând să fie aplicată procedura legală de returnare în Germania.

Polițiștii de frontieră susțin că, în PTF Giurgiu, în data de 30 august, au depistat, la intrarea în ţară, un copil de 2 ani, cetăţean turc, ascuns sub haine, în portbagajul unui autoturism. Autovehiculul era condus de un cetăţean german de origine turcă, care a declarat că este unchiul copilului, prezentând paşaportul acestuia. Bărbatul a declarat că intenționa să se deplaseze cu copilul în Germania şi a decis să îl ascundă întrucât nu deținea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene. În cauză, în baza Protocolului româno-bulgar, cercetările au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Un alt caz identificat tot în cursul săptămânii anterioare a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad. Aceştia au depistat, în 29 august, în jurul orei 2.00, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un minor în vârstă de 5 ani, cu cetăţenie germană, care figura în bazele de date ca fiind dispărut, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania.

Minorul se afla într-un autoturism înmatriculat în Germania, condus de o femeie în vârstă de 53 de ani, cetățean sârb, care a declarat că este nepotul ei. Ţinând cont de alerta emisă de autorităţile germane. ca urmare a celor constatate, minorul a fost încredinţat reprezentanţilor DGASPC Timiș, urmând ca, la finalizarea cazului, să fie luate măsurile legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: disparuta germania