x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Femeia care a născut acasă, asistată prin apel video, preluată de o Ambulanță

Femeia care a născut acasă, asistată prin apel video, preluată de o Ambulanță

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   17:30
Femeia care a născut acasă, asistată prin apel video, preluată de o Ambulanță

 Femeia care a născut joi dimineață acasă, asistată prin apel video de specialiști pentru că nu s-a putut ajunge la ea din cauza vremii, a fost preluată în cursul după-amiezii de un echipaj al Ambulanței, împreună cu fetița ei.

Potrivit ISU Botoșani, femeia și fetița au fost preluate din localitatea Crasnaleuca de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. La intervenție au mai participat un utilaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Coțușca și un utilaj al Secției de Drumuri Naționale.

Mama și fiica ei au fost transportate la Spitalul Orășenesc Săveni, în siguranță. Aici ele vor rămâne sub supravegherea cadrelor medicale până la reluarea circulației, când vor fi transferate la Secția de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

 

 

Joi dimineața, în timpul manifestării Codului roșu de ninsoare și viscol, personalul medical din dispeceratul ISU – SAJ a asistat, prin apel video, nașterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: femeie nastere video