x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Doresc ca, până la sfârşitul anului, linia de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon să fie funcţională 100%

Firea: Doresc ca, până la sfârşitul anului, linia de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon să fie funcţională 100%

07 Oct 2016   •   20:15
Firea: Doresc ca, până la sfârşitul anului, linia de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon să fie funcţională 100%

Primarul general Gabriela Firea s-a întâlnit, vineri, cu specialişti din cadrul PMB şi cu reprezentanţi ai constructorului pentru a analiza stadiul lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon, solicitând să fie luate de urgenţă toate măsurile legale şi tehnice astfel încât proiectul să poată fi finalizat în cel mai scurt timp.

"Îmi doresc ca, până la sfârşitul acestui an, linia de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon să fie funcţională 100%. Vom cere sprijinul Poliţiei Rutiere, al specialiştilor din cadrul RATB şi al celor din cadrul Administraţiei Străzilor, astfel încât să existe o coordonare a tuturor lucrărilor care au mai rămas de executat. Pentru a finaliza acest şantier într-un timp cât mai scurt este imperios necesar să lucrăm în echipă, cât mai organizat şi responsabil", a declarat primarul general al Capitalei, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al PMB.

Investiţia este finalizată în proporţie de 70%, în prezent fiind deplin funcţionale şi redate circulaţiei rutiere şi pietonale următoarele tronsoane: între şos. Iancului şi bd. Chişinău (pe acest tronson a fost reluată şi circulaţia tramvaielor); între şos. Morarilor şi bd. Chişinău, inclusiv zona de rond de la intersecţie cu bd. Chişinău; între şos. Morarilor şi Aleea Pantelimon; între şoseaua Gării Căţelu şi şoseaua Vergului (intersecţia Cora, exceptând zona de intersecţie); între limita administrativă a municipiului Bucureşti şi şos. Gării Căţelu.

"În urma discuţiilor s-a identificat o soluţie astfel încât circulaţia tramvaielor pe tronsonul bd. Chişinău - Şoseaua Vergului să poată fi reluată până la sfârşitul anului, fără a mai fie nevoie de buclă de întoarcere care depindea de execuţia Park&Ride. În ceea ce priveşte parcarea de tip Park&Ride, în acest moment se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal, urmând să fie obţinută şi autorizaţia de construire", a menţionat PMB.

Referitor la Şoseaua Iancului, porţiunea de drum şi tramvai este realizată 100%, a informat aceeaşi sursă. Întregul bulevard este deschis circulaţiei rutiere şi pietonale, iar de la începutul anului a fost reluată şi circulaţia tramvaielor.

"Potrivit contractului au mai rămas de executat: amenajări urbanistice - mobilier stradal şi parcarea subterană care urmează a se realiza în zona străzii Gheorghe Stănescu, care face legătura între Şoseaua Iancului cu Şoseaua Pantelimon", reiese din comunicat.

Sursa: AGERPRES

×