x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Funcționar public de la ANAF, condamnat pentru luare de mită

Funcționar public de la ANAF, condamnat pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2024   •   10:47
Funcționar public de la ANAF, condamnat pentru luare de mită

Un funcționar public de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, din cadrul ANAF, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Instanța a decis definitv suspendarea sub supraveghere a pedepsei.

Curtea de Apel Alba-Iulia – Secția Penală a respins apelul formulat de o inculpată, la data faptelor inspector superior în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, împotriva sentinței Tribunalului Sibiu - Secția Penală. Astfel, a rămas definitivă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

De asemenea, instanța a dispus și măsura de siguranță a confiscării speciale a sumei de 1.350 de lei reprezentând contravaloarea foloaselor necuvenite pretinse cu titlu de mită, precum și interzicerea exercitării unor drepturi.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), în perioada mai-iunie 2022, funcționarul public a pretins și primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impuneau a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venituri şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupție.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anaf mita