x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Lovitura începutului de an: Patru bărbați au furat dintr-o locuință din Sectorul 4 un seif cu bunuri de 70.000 de euro

Lovitura începutului de an: Patru bărbați au furat dintr-o locuință din Sectorul 4 un seif cu bunuri de 70.000 de euro

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   12:45
Lovitura începutului de an: Patru bărbați au furat dintr-o locuință din Sectorul 4 un seif cu bunuri de 70.000 de euro

Patru bărbați au furat sâmbătă dintr-o locuință din Sectorul 4 un seif care conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi și sume de bani, în valaore de 70.000 de euro. Cei patru bărbați au fost reținuți de polițiștii Capitalei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Sector 4 au făcut miercuri două percheziții domiciliare, în București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

În fapt, în 6 ianuarie 2024, Secția 14 Poliție a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că, în aceeași zi, din locuința sa, situată în Sectorul 4, i-ar fi fost sustras un seif metalic, ce conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare și mai multe sume, în lei și valută, precum și diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

„Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți trei bănuiți, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuința acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul și ar fi sunat victima, chemând-o la mașină. Ulterior, bănuiții s-ar fi deplasat într-o localitate din județul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi și-ar fi însușit bunurile și documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un județ apropiat”, a transmis Poliția Capitalei.

În urma perchezițiilor făcute au fost identificate și ridicate ceasurile și documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o firmă, la care bănuiții ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

Bănuiții au fost depistați și duși la audieri, iar în baza probatoriului au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: seif furt locuinta