x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi - Anchetă la şcoala de unde un elev bătut a ajuns la spital

Galaţi - Anchetă la şcoala de unde un elev bătut a ajuns la spital

31 Oct 2016   •   17:48
Galaţi - Anchetă la şcoala de unde un elev bătut a ajuns la spital

O anchetă a fost declanşată la Şcoala nr. 40 din Galaţi, după ce un elev bătut de un coleg a ajuns la spital cu un deget fracturat. 

Potrivit mamei băiatului agresat, Marcela Turcu, altercaţia a avut loc pe 27 octombrie, într-una din pauze, când fiul ei a fost bătut cu picioarele de un alt coleg de clasă, după ce acesta i-ar fi cerut să se dea la o parte de la fereastră. Băiatul a ajuns joia trecută la Spitalul de Copii din Galaţi, unde a fost operat la degetul fracturat, iar luni a fost externat, timp în care nimeni nimeni de la şcoală nu s-a interesat de starea lui. 

Femeia a scos un certificat medico-legal şi va depune plângere la poliţie şi Parchet. 

"Acel coleg a venit după el şi a sărit la bătaie cu picioarele. I-a dat cu picioarele tot în degete până i-a rupt unul. Asta doar pentru că băiatul meu stătea la geam şi tot acolo voia să stea şi el. Acest băiat mai are conflicte şi cu alţi colegi, nu doar cu el. Patru zile cât a stat copilul internat nu m-a contactat nimeni de la şcoală. Eu am fost cea care i-am contactat, dar pentru ei contează mai mult imaginea şcolii. Iniţial, mama băiatului care mi-a agresat copilul şi-a cerut scuze, dar apoi m-a sunat ea şi a încercat să îl scoată vinovat pe băiatul meu. Voi depune plângeri penale peste tot', a declarat, luni, Marcela Turcu. 

Conducerea şcolii a demarat o anchetă internă. 

"Noi am luat măsuri. Am luat şi povestirile copiilor că nu le putem numi declaraţii şi le analizăm în cadrul comisiei de violenţă. Astăzi am notificat părintele, am anunţat şi inspectoratul. Eu în cele patru zile ca director nu am primit nicio notificare de la părinte. Noi nu am ajuns la concluzia că celălalt i-a rupt degetul copilului. Vom avea o şedinţă şi cu părinţii şi vom vedea", a afirmat directoarea Şcolii nr. 40, Cristiana Ichim. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi vor stabili ce măsuri se vor lua, după finalizarea anchetei. 

"A fost un incident săptămâna trecută, între doi elevi, de clasa a şaptea, la Şcoala nr. 40. Aceştia s-au bătut, a fost o altercaţie, în pauză. Unuia dintre elevi i s-a dat degetul peste cap din câte am înţeles. A fost anunţată doamna asistentă, iar doamna dirigintă a luat legătura cu mama elevului rănit, aceasta fiind acasă. Copiii de la clasa a şaptea merg singuri acasă; elevul rănit a fost însoţit de un alt copil din clasă până acasă. Mama l-a dus la spital şi acolo a fost ţinut sub observaţie câteva zile. Copilul respectiv, din câte am înţeles, a mai avut unele incidente anul trecut. Vom vedea în urma anchetei ce s-a întâmplat exact şi ce măsuri se vor lua", a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache. AGERPRES

×