x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO Pelerinaj la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

GALERIE FOTO Pelerinaj la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

15 Aug 2019   •   11:33
GALERIE FOTO Pelerinaj la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală
Sursa foto: Lucian Alecu

De sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, ocrotitorii Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou din Protoieria Sector 3 Capitală, credincioșii prezenți la slujba de hram au avut prilejul cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Îndrumătoarea” (Hodighitria) de la Mănăstirea Ostrov, din Arhiepiscopia Râmnicului.

 

Joi, 15 august, în biserica bucureșteană au fost oficiate slujba Acatistului, Sfânta Liturghie la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, urmate după-amiază de slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni.

Vineri, 16 august, Sfânta Liturghie de hram va fi oficiată de un delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, va fi săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și ostenitorii acestui sfânt locaș, trecuți la cele veșnice. Începând cu ora 17:00, va avea loc slujba Acatistului Sfinților Martiri Brâncoveni. Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea” va rămâne așezată în baldachin, ­alături de racla cu moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, până la închinarea ultimului credincios.

Foto Lucian Alecu Jurnalul

 

×