x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Giurgiu: Bărbat care se dădea ofițer MAI, prins în flagrant când primea mită

Giurgiu: Bărbat care se dădea ofițer MAI, prins în flagrant când primea mită

17 Mar 2022   •   09:10
Giurgiu: Bărbat care se dădea ofițer MAI, prins în flagrant când primea mită

Un bărbat care s-a dat ofițer în cadrul MAI a fost prins în flagrant după ce a primit 5.000 de lei de la o persoană, căreia i-a promis că va interveni la IPJ Giurgiu într-un dosar de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, polițiștii au prins în flagrant o persoană imediat după primirea sumei de 5.000 lei de la o altă persoană, denunțător în cauză.

Din cercetări a rezultat faptul că, marți, persoana prinsă în flagrant a pretins 1.000 de euro și a primit suma de 5.000 de lei de la martorul denunțător, afirmând că are influență asupra ofițerilor de poliție judiciară din cadrul IPJ Giurgiu, care instrumentează un dosar penal de abuz în serviciu, pentru a-l exonera pe acesta de o eventuală răspundere penală.

Din datele preliminare a mai rezultat faptul că făptuitorul și-a atribuit calitatea de ofițer al Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI, calitate în care ar fi avut relații de colaborare cu funcționari ai mai multor instituții, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne.

La percheziția efectuată cu ocazia prinderii în flagrant au fost identificate obiecte și însemne care aveau rolul de a crea aparența calității oficiale pretinse, existând suspiciunea săvârșirii și a altor infracțiuni, cu privire la care urmează să fie extinse cercetările.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mita