x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timișoara: Grupare violentă care aducea droguri din Olanda și Germania, destructurată

Timișoara: Grupare violentă care aducea droguri din Olanda și Germania, destructurată

19 Oct 2022   •   08:40
Timișoara: Grupare violentă care aducea droguri din Olanda și Germania, destructurată
Sursa foto: Foto: observator.tv

O grupare violentă care a adus din Germania și Olanda zeci de kilograme de droguri pe care le vindea stradal, în Timișoara, a fost destructurată, miercuri, de polițiști și procurorii DIICOT.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara fac miercuri dimineața 18 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la membrii unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc, dar și substanțe cu efecte psihoactive, urmând a fi puse în executare 21 de mandate de aducere.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele bănuite ar fi pus bazele unui grup infracțional organizat ce are ca obiect de activitate traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc și cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că la această grupare ar fi aderat de-a lungul timpului și alte persoane. Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării s-ar fi realizat prin plasarea de comenzi pe DARKNET, dar și prin expedierea unor colete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda și Germania, pe parcursul cercetărilor fiind interceptate mai multe colete sau trimiteri poștale care conțineau droguri sau substanțe cu efecte psihoactive, de ordinul kilogramelor”, potrivit Poliției Române.

Distribuția stradală a drogurilor ar fi fost atent monitorizată de liderii grupării, dar și de anumiți membri cu notorietate în Timișoara, care ar fi folosit inclusiv acțiuni de violență sau amenințări asupra dealerilor stradali sau a altor persoane care intenționau să pătrundă pe piața ilicită a drogurilor, dar și pentru recuperarea datoriilor, potrivit IGPR.

La acțiune participă polițiștii din cadrul SCCO Caraș-Severin, SCCO Arad și IPJ Timiș, precum și jandarmii Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara și Jandarmeria Timiș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: retea droguri