x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: O familie rătăcită pe un drum forestier din cauza indicaţiilor greşite ale GPS-ului, salvată de jandarmi

Harghita: O familie rătăcită pe un drum forestier din cauza indicaţiilor greşite ale GPS-ului, salvată de jandarmi

05 Ian 2017   •   21:50
Harghita: O familie rătăcită pe un drum forestier din cauza indicaţiilor greşite ale GPS-ului, salvată de jandarmi

O familie din Republica Moldova care s-a rătăcit cu autoturismul pe un drum forestier din Harghita, din cauza indicaţiilor greşite ale sistemului de navigaţie prin GPS al maşinii, a fost salvată de jandarmi joi după amiază, după ce au fost alertaţi la numărul de urgenţă 112. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că în timp ce se deplasau cu autoturismul dinspre staţiunea Lacu Roşu spre comuna Tulgheş, sistemul de navigaţie al maşinii i-a orientat pe un drum acoperit cu zăpadă şi pentru că, la un moment dat nu au mai reuşit să-şi continue deplasarea, au solicitat sprijin. 

O patrulă de la Postul de Jandarmi Montani Lacu Roşu, aflată în misiune în zona staţiunii, a fost direcţionată în căutarea celor care au solicitat ajutor. Persoanele rătăcite nu cunoşteau zona în care se aflau şi nu au reuşit să dea indicii clare, dar în urma discuţiilor avute cu jandarmii montani şi operatorii de la 112 s-a reuşit localizarea acestora, la aproximativ 6 kilometri de drumul naţional DN12C care face legătura între staţiune şi municipiul Gheorgheni, pe un drum forestier acoperit cu zăpadă. 

Sosiţi la faţa locului, jandarmii au găsit patru persoane adulte, inclusiv femeia care a efectuat apelul la 112, toţi fiind într-o stare bună de sănătate. 

A fost tractat autoturismul celor patru cu ajutorul autospecialei Dacia Duster aflată în dotarea postului până la DN12C, de unde turiştii şi-au continuat deplasarea spre comuna Vânători, acolo unde sunt cazaţi. AGERPRES

×