x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă o persoană a fost muşcată de o viperă, în Bistriţa-Năsăud

Încă o persoană a fost muşcată de o viperă, în Bistriţa-Năsăud

08 Iul 2015   •   13:11
Încă o persoană a fost muşcată de o viperă, în Bistriţa-Năsăud

Un bărbat de 32 de ani din comuna bistriţeană Lunca Ilvei a fost preluat, miercuri, de un elicopter SMURD, după ce a fost muşcat de o viperă, starea sa de sănătate fiind una gravă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul s-a prezentat la dispensarul medical din Lunca Ilvei după ce a fost muşcat, iar personalul medical de acolo a solicitat un echipaj de prim-ajutor al SMURD din Sângeorz-Băi.

Având în vedere că starea bărbatului s-a agravat, s-a cerut intervenţia unui elicopter SMURD, care va prelua pacientul şi îl va transporta spre cea mai apropiată unitate medicală care deţine pe stoc ser antiviperin.

Un astfel de incident a avut loc la Lunca Ilvei şi duminică, zona fiind una de munte, motiv pentru care cei de la ISU au transmis un set de recomandări, pentru prevenirea muşcăturilor de viperă şi primele măsuri ce trebuie luate în astfel de cazuri.

În ultima perioadă, alte două persoane au fost muşcate de vipere, în localităţile Colibiţa şi Ciosa din judeţul Bistriţa-Năsăud.

×
Subiecte în articol: vipera ser antiviperin