x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Biserica de lemn din Borșa a ars în totalitate. Incendiul a izbucnit chiar de Florii

Biserica de lemn din Borșa a ars în totalitate. Incendiul a izbucnit chiar de Florii

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2023   •   16:26
Biserica de lemn din Borșa a ars în totalitate. Incendiul a izbucnit chiar de Florii

UPDATE: Biserica de lemn din Borșa, care a fost afectată de un incendiu în duminica Floriilor, a ars în totalitate. Potrivit Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, biserica era asigurată.

Într-un comunicat de presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului se arată că biserica din cadrul complexului de schi din Borșa a ars duminică în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri. Biserica este nouă, a fost construită în ultimii 30 de ani.

„Din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, am aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, protopopul Vișeului, Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria Borșa, pentru identificarea unui loc potrivit pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri și a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului și a tuturor celorlalte slujbe până la construirea unui nou locaș de cult.

„Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Vișeu, Parohiile și Mănăstirile vor fi solidare cu situația grea prin care trec tocmai in preajma sărbătoarii Învierii Domnului, preotul și credincioșii din Borșa Complex și vor sprijini construcția noi bisericii”, se mai arată în comunicat.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit duminică pentru stingerea incendiului care a cuprins biserica de lemn din complexul de schi din Borșa.

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit în duminica de Florii la biserica de lemn din cadrul complexului de schi din Borșa, județul Maramureș.

Potrivit ISU Maramureș, pentru stingerea incendiului intervin două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Borsa, un echipaj din cadrul Secției Vișeu de Sus, iar ulterior forțele au mai fost suplimentate cu încă două autospeciale, dintre care una de la ISU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD.

Nu au fost înregistrate victime.

ISU Maramureș anunță că incendiul a fost localizat. Intervenția este în desfășurare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: incendiu biserica