x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă de incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

Alertă de incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

de Vali Deaconescu    |    06 Feb 2024   •   17:03
Alertă de incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

O intervenție de urgență a avut loc astăzi, 6 februarie, la centrala nucleară de la Cernavodă, generând panică printre cei implicați. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Dobrogea, situația a fost generată de degajarea de fum în camera unei turbine de la Unitatea 2 a CNE Cernavodă.

Echipajele de intervenție, printre care și Detașamentul Special cu 2 ASAS, au fost imediat mobilizate pentru a gestiona situația. Fumul a fost evacuat din zona respectivă, iar acum se desfășoară investigații pentru a identifica cauza exactă a incidentului, conform declarațiilor sursei menționate.

„Este vorba despre degajare de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă”, transmite ISU Dobrogea. 

UPDATE „Echipajele de intervenție au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE Nuclearelectrica, despre incidentul de la Cernavodă: Fără impact asupra securității și personalului

Societatea Națională Nuclearelectrica susține că degajarea de fum de marți după-amiază s-a produs în partea clasică, nu în cea nucleară a centralei de la Cernavodă și că aceasta nu a avut impact asupra securității nucleare și a personalului.

„SN Nuclearelectrica SA anunță că în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu, din partea clasică (nu cea nucleară) a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat și a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare și personalului Unității 2 CNE Cernavodă”, a transmis Nuclearelectrica.

×