x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu de vegetație uscată în Mehedinți

Incendiu de vegetație uscată în Mehedinți

16 Apr 2022   •   14:05
Incendiu de vegetație uscată în Mehedinți

În cursul zilei de vineri, 15 aprilie, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, pe raza localității Bobaița din comuna Malovăț.

Misiunea obișnuită de stingere s-a transformat într-o misiune de salvare, mai exact într-o experiență de suflet pentru colegul nostru, plutonier adjutant Ovidiu Șipanu, comandantul intervenției.

În lupta cu flăcările, acesta  a observat că, în imediata apropiere, un biet arici era dezorientat din cauza fumului și nu mai avea puterea să se salveze. Colegul nostru și-a dat jos prezanta pentru a-i crea un mediu prietenos ariciului pe care l-a eliberat într-un loc protejat pentru a fi în siguranță.

Ovidiu și-a arătat și de această dată compasiunea, pe care o descrie ca un sentiment care înnobilează sufletul, afirmând că este o binecuvântare să poți salva vieți, indiferent de forma pe care o îmbracă: oameni sau necuvântătoare.

Întâlnirea a descrețit pentru moment frunțile pompierilor, care de la începutul anului depun eforturi considerabile pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.

În calea focului, animale precum aricii și broaștele țestoase, des întâlnite de pompieri pe timpul intervențiilor, nu au forța să se salveze și cad pradă flăcărilor.

 

În cursul zilei de ieri, pompieri au intervenit la timp pentru a salva o viață, însă multe altele sunt în pericol dacă cetățenii nu încetează să incendieze terenurile. Aceștia trebuie să conștientizeze că acțiunea iresponsabilă afectează ecosistemul și distruge vieți.

×