x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu violent în Giurgiu!

Incendiu violent în Giurgiu!

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   09:10
Incendiu violent în Giurgiu!

Un incendiu violent, care a afectat 70 de hectare de vegetație uscată și o anexă gospodărească, a avut loc marți după-amiaza în județul Giurgiu.

Potrivit ISU Giurgiu, au fost afectate aproximativ 70 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, miriște de grâu și de porumb, în comuna Joița. Incendiul violent s-a extins rapid din cauza vântului puternic și a ajuns până la litiera unei păduri, dar și într-o gospodărie, unde ardea generalizat o anexă.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu șapte autospeciale de stingere și o cisternă. În sprijin, a acționat și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al unui operator economic din zonă, cu două autospeciale.

Anexa respectivă a ars pe o suprafață de circa 400 mp, dar și bunurile depozitate în apropiere și în interiorul acesteia.

Pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la celelalte construcții.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei țigări aruncate la întâmplare. Pompierii precizează că, în condiții de vânt puternic, focul se poate propaga într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu giurgiu