x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident grav în largul Portului Mangalia. O ambarcațiune cu 8 persoane la bord, în pericol să se răstoarne

Incident grav în largul Portului Mangalia. O ambarcațiune cu 8 persoane la bord, în pericol să se răstoarne

15 Sep 2022   •   12:42
Incident grav în largul Portului Mangalia. O ambarcațiune cu 8 persoane la bord, în pericol să se răstoarne
Sursa foto: ARSVOM

O ambarcațiune în care se aflau opt persoane a fost pe punctul să se răstoarne în largul Portului Mangalia, fiind în cele din urmă salvată de echipajul unei nave aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Velierul se afla în largul Portului Mangalia, în data de 14 septembrie, când conducătorul acestuia a reușit să raporteze autorităților că nu mai poate controla ambarcațiunea, la bordul căreia se aflau 8 persoane. 

În urma solicitării, Maritime Rescue Co-ordination Centres (MRCC) Constanța, subordonată Autorității Navale Române (ANR), a trimis nava SAR TEYA aparținând ARSVOM, acostată în Portul Mangalia, în misiune de salvare. Aceasta a ajuns în cel mai scurt timp la ambarcațiune, urmărind coordonatele indicate de MRCC, unde au oferit o parâmă de remorcă ambarcațiunii aflate în pericol. Într-un final, velierul cu cei 8 pasageri a fost remorcat în siguranță în Portul Mangalia.

“În urma solicitării MRCcta nava SAR Teya aparținând Arsvom, acostată în Portul Mangalia, a intervenit la o ambarcațiune cu vele ce se afla în pericol în largul Portului Mangalia. Acesta a fost remorcată împreună cu cele 8 persoane aflate la bord”, a transmis ARSVOM.

 

Salvare in Marea Neagra

Sursa video ARSVOM

×
Subiecte în articol: ambarcatiune velier mangalia