x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incompetență la Spitalul de Urgență din Craiova. O bătrână a murit după ce infirmierele și-au bătut joc de ea

Incompetență la Spitalul de Urgență din Craiova. O bătrână a murit după ce infirmierele și-au bătut joc de ea

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   12:00
Incompetență la Spitalul de Urgență din Craiova. O bătrână a murit după ce infirmierele și-au bătut joc de ea
Sursa foto: ThinkstockPhotos

O bătrână a murit la Spitalul de Urgență din Craiova după ce personalul unității sanitare și-a bătut joc de ea.

Femeia avea 84 de ani și era din Dolj. Ea avea piciorul amputat iar infirmierele au lăsat-o să se chinuie motivând că ”nu sunt plătite să care 100 de kilograme”, scrie antena3CNN.

”Am căzut din mâinile amândurora pe ciment, credeam că fac infarct”, a spus bătrâna, căreia i se tăiase piciorul înainte cu câteva zile și trebuia să facă un EKG. 

Cu o zi înaintea decesului bătrânei, nepoata acesteia a apărut în spațiul public și a acuzat comportamentul inuman și neprofesional al infirmierelor. 

”Au încercat să o dea jos, să o pună pe un scaun. Bunica spune că ar fi scapăt-o pe jos și ele vorbeau urât doar ca să încerce să se ridice singură. Au chemat un asistent. L-au chemat să o ridice, ele au zis că nu pot să ridice 100 de kg. Alt șoc, au luat-o de pe targă și au aruncat-o în pat ca pe un sac de gunoi”, a explicat aceasta. 

Nepoata femeii a depus o plângere la conducerea spitalului după incidentul menționat.

Spitalul are însă o altă poveste.

”A fost trimisă pentru a efectua un EKG. La transferul de pe căruciorul de transport, pe targa pe care trebuia să facă investigația, pacienta a avut o amețeală, s-a dezechilibrat, infirmiera a reușit să o sprijine, după care a solicitat ajutor colegilor, lucru care a decurs firesc. Nu este prima dataă aceste acuzații se întâmplă și s-a întâmplat să le constat și eu personal, în diverse zone, în diverse sectoare”, a spus dr. Stelian Mogoanță, directorul medical al unității medicale.

Conducerea spitalului a început o anchetă dar deocamdată nu a fost stabilit nici măcar cine a fost de gardă în ziua respectivă iar evenimentul nu a fost înregistrat pe camerele de  supraveghere. 

 

×
Subiecte în articol: batrana batjocorit deces spital craiova