x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Inconștiență crasă: Explozie de la o butelie cu improvizații

Inconștiență crasă: Explozie de la o butelie cu improvizații

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2022   •   08:56
Inconștiență crasă: Explozie de la o butelie cu improvizații
Sursa foto: Gazeta de Dimineață

O persoană a fost rănită în noaptea de miercuri spre joi, într-o garsonieră dintr-un imobil din Hunedoara, din cauza acumulării de gaz provenit de la o butelie cu improvizații la sistemul de racordare.

Pompierii din cadrul ISU Hunedoara au fost anunțat, în timpul nopții, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 despre o explozie într-un imobil de pe strada Oțelarilor, din municipiul Hunedoara. Ajunși de urgență la fața locului, pompierii detașamentului Hunedoara au constatat că într-o garsonieră, în urma acumulării de gaz provenit de la o butelie care prezenta improvizații la sistemul de racordare, a avut loc o explozie.

În urma exploziei, o persoană a fost rănită, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Hunedoara, conștientă. Au fost înregistrate și pagube materiale, între care uși îndoite sau geamuri sparte, potrivit pompierilor.


Urmările unor astfel de  evenimente ar putea fi mult mai grave, de aceea vă sfătuim să țineți întotdeauna seama de următoarele sfaturi, precizează ISU Hunedoara, într-un comunicat. 
– Nu aşezaţi și nu păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;
– Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– Nu folosiţi flacără pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– Nu încălziţi cu flacără buteliile şi nu le folosiţi culcate, răsturnate sau înclinate;
– Nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate;

 

×
Subiecte în articol: explozie butelie