x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei copii au fost la un pas de moarte, după ce mama a dat cu insecticid împotriva puricilor în cameră

Trei copii au fost la un pas de moarte, după ce mama a dat cu insecticid împotriva puricilor în cameră

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   18:00
Trei copii au fost la un pas de moarte, după ce mama a dat cu insecticid împotriva puricilor în cameră
Sursa foto: Unsplash.com

Patru copii și mama lor au ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgențe din Iași cu simptome severe de intoxicație cauzate de un insecticid puternic. Evenimentul tragic a avut loc după ce mama a utilizat o soluție de combatere a puricilor în camera copiilor.

Cei patru copii, cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani, au prezentat semne clare de intoxicație cu un insecticid organofosforat. Printre simptomele grave se numără vărsături și pupile extrem de contractate, indicând o expunere gravă la substanțele toxice.

În urma investigațiilor medicale și a anamnezei, diagnosticul confirmat a fost de "Intoxicație acută accidentală cu insecticid organofosforat", survenită în urma inhalării și a contactului direct cu pielea a substanței chimice periculoase. Din fericire, copilul în vârstă de un an a fost izolat în altă cameră și nu a fost expus la toxine.

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe din Iași a acționat rapid și eficient, administrând copiilor perfuzii și inițiind decontaminarea cutanată și administrarea de antidot intravenos. Testele de laborator au confirmat diagnosticul și au ajutat echipa medicală să ofere tratamentul corespunzător.

În prezent, cei patru copii se află în compartimentul de Toxicologie, sub atenta supraveghere a echipei medicale. Dr. Solange Tamara Roșu, medic șef al Unității de Primiri Urgențe din Iași, a subliniat că, deși este o intoxicație rară, aceasta prezintă un risc vital și se speră într-o evoluție favorabilă pentru micuții afectați. 

×
Subiecte în articol: purici insecticid intoxicatie