x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Gorj intervine pe râul Jiu, o barcă de rafting s-a răsturrnat. Un bărbat de 35 de ani a murit

ISU Gorj intervine pe râul Jiu, o barcă de rafting s-a răsturrnat. Un bărbat de 35 de ani a murit

02 Apr 2022   •   16:40
ISU Gorj intervine pe râul Jiu, o barcă de rafting s-a răsturrnat. Un bărbat de 35 de ani a murit

 UPDATE: ISU Gorj anunță că un bărbat de 35 de ani a încetat din viață după ce trei bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

La fața locului au fost alocate de urgență 1 autospecială de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipejelor locale au fost dislocate o barcă de salvare, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara.

O altă persoană, o femeie 33 de ani, a fost transportată la spital în stare hipotermică și alte 20 sunt în evaluare medicală.

Inițial autoritățile au anunțat că o singură barcă s-a răsturnat și opt persoane au căzut în apă. Operațiunile continuă la ora transmiterii știrii.

Stire initială: O barcă care participa la o competiție de rafting pe râul Jiu s-a răstrunat, iar ISU Gorj intervine. În accident au fost implicate trei bărci în care se aflau 21 de persoane.

Una dintre bărci s-a răsturnat din cauza curenților foarte puternici. O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ.

O altă victimă a fost transportată de către echipajul SAJ la spitalul din Petroșani, aflandu-se in stare de hipotermie, iar restul de 19 persoane sunt evaluate medical. Incidentul s-a petrecut la aproximativ 13 km de Petroșani.

În barca răstrunată se aflau opt persoane.

La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospeciala pentru transport victime multiple, două ambarcațiuni si trei ambulante SAJ, a anunțat ISU Gorj.

Serviciul Salvamont local a anunțat că intervine pentru salvarea altor cinci persoane, aflate de celălalt versant.

×