x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La şedinţele CGMB vor asista şi bucureştenii și se va introduce votul electronic

La şedinţele CGMB vor asista şi bucureştenii și se va introduce votul electronic

27 Sep 2015   •   16:28
La şedinţele CGMB vor asista şi bucureştenii și se va introduce votul electronic
Sursa foto: Marin Stefanel Dan / Foto: B365.ro

Primarul general interimar al municipiului Bucureşti, Ştefănel Dan Marin, a anunţat că doreşte ca la şedinţele CGMB să participe de acum înainte şi bucureştenii şi că intenţionează să introducă votul electronic al consilierilor municipali.

Citește și Cine conduce Capitala în locul lui Oprescu

"Eu zic că merită şi câţiva cetăţeni să stea în sala de Consiliu general la şedinţele consilierilor. Este adevărat că nu este mult loc, dar îmi asum şi vreau să respect legea. Legea spune că şedinţele Consiliului local sunt publice şi până acum nu s-a respectat acest lucru. Oamenii erau parcaţi la mezanin şi le puneam nişte monitoare în faţă. Nu aşa, alea vor exista că nu vom face faţă solicitărilor, dar vreau ca cel puţin în ordinea înscrierilor să participe şi cetăţeni în sală", a spus Marin.

Citește și Marin Ştefănel Dan este noul viceprimar al Capitalei

Edilul şef a adăugat că pentru a introduce votul electronic al consilierilor municipali urmează să discute cu toţi consilierii municipali pe acest subiect.

"Îi voi chema la discuţii că am impresia că ei vor, dar nu votează şi cred că pe undeva se rupe firul. Poate este o chestiune administrativă şi vreau să o repar.Vreau să le dau posibilitatea ca să voteze cu cartelă, este un vor asumat, nominal", a afirmat Dan Marin.

La prima şedinţă CGMB care se va ţine săptămâna viitoare urmează să participe aproximativ 10 bucureşteni.

Sursa: AgerpresAgerpres.ro

×