x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Liberalii din CGMB: Schimbarea CA al RATB - vendetă internă a PSD

Liberalii din CGMB: Schimbarea CA al RATB - vendetă internă a PSD

07 Ian 2017   •   13:50
Liberalii din CGMB: Schimbarea CA al RATB - vendetă internă a PSD
Sursa foto: FOTO: Diana Oros

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au informat că nu au participat la şedinţa de sâmbătă a CGMB deoarece schimbarea unui consiliu de administraţie nu reprezintă o problemă care să facă obiectul şedinţelor "de îndată", adăugând că numirea de administratori provizorii în CA al RATB reprezintă o "vendetă internă" a PSD.

"Schimbarea unui CA al unei regii din subordinea PMB nu reprezintă o problemă care să facă obiectul şedinţelor 'de îndată'. (...) Schimbarea acestui CA, numit de către PSD în vechiul Consiliu General, reprezintă doar o vendetă internă a PSD, o reîmpărţire a influenţei între diferitele lor grupuri politice asupra regiilor şi companiilor Bucureştiului", susţin consilierii liberali din CGMB, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Grupul PNL din CGMB arată că un nou CA, chiar şi interimar, trebuie selectat cu grijă, prezentat publicului şi doar apoi votat în Consiliul General.

"Acest proces nu se poate face în 14 ore, intervalul de timp de la convocarea CGMB şi şedinţa de a doua zi a CGMB", subliniază liberalii.

Consilierii PNL afirmă că CA al RATB trebuie să fie compus din oameni competenţi.

"RATB este o regie cu un buget enorm (de 593 milioane de lei pe 2016), mai mare decât al municipiilor Braşov, Sibiu sau Ploieşti. Un consiliu de administraţie al RATB, chiar şi interimar, are pe mâini o regie cu un buget imens şi trebuie să fie populat de oameni competenţi. Aceştia nu pot fi selectaţi în noaptea de dinaintea numirii lor", se menţionează în comunicat.

De asemenea, consilierii liberali susţin că înlocuirea CA al RATB trebuie să aibă o bază legală solidă.

"Faptul că directorul general al regiei a plecat în concediu fără să o anunţe pe doamna primar nu reprezintă un temei legal suficient. O societate de calibrul RATB nu poate sta într-un singur om, trebuie să acţioneze pe baza unor proceduri interne puse la punct în caz de vreme rea, etc. În acest caz, doamna primar trebuia să sesizeze CA-ul existent şi acesta să ia măsuri dacă activitatea RATB a fost neconformă, în urma unei analize. Dacă tot a decis schimbarea CA al RATB, aceasta trebuie să se facă cu respectarea Legii 111/2016 (referitoare la managementul privat al companiilor). Consiliul General trebuie să demareze urgent selecţia unor membri profesionişti ai CA al RATB şi să publice scrisoarea de aşteptări a acţionariatului cu privire la viitorii administratori", conchid consilierii PNL din CGMB.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: ratb