x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureșul ne invită la o plimbare cu trenul Mocănița pe defileul Văii Vaserului

Maramureșul ne invită la o plimbare cu trenul Mocănița pe defileul Văii Vaserului

08 Sep 2017   •   18:22
Maramureșul ne invită la o plimbare cu trenul Mocănița pe defileul Văii Vaserului
Sursa foto: www.cartitaplimbareata.ro www.i

O călătorie cu trenul Mocăniţa pe defileul Văii Vaserului în perioada lunilor de toamnă, îndeosebi în zilele senine, este un mare avantaj pentru iubitorii de fotografie, dar şi pentru cei care adoră o plimbare cu trenul la munte, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, unul dintre administratorii trenului, Daniel Andreica.

"Toamna este potrivită pentru cei aflaţi în căutarea unor imagini spectaculoase, iar natura prin bogăţia ei ne oferă imagini deosebite. În România, vânătorii de imagini deosebite sunt abia la început, însă de la un la altul observăm că zona devine căutată şi de asemenea pasionaţi. Fotografii de aceste gen se pot face şi-n timpul unei călătorii cu trenul, însă în cazul unui grup, trenul va opri pe traseu pentru cei care intenţionează să captureze imagini cu natura. Avem, uneori discuţii interesante cu turiştii care ar dori la rândul lor să prindă imagini precum cele aflate în pliantele de promovare a Văii Vaserului, dar le explicăm că asemenea imagini nu se realizează chiar aşa simplu, şi în nici un caz într-o singură ieşire pe munte. Majoritatea realizează că imaginile de acest gen sunt un pic mai complexe, iar pentru realizarea lor muncesc mai mulţi oameni", a spus Daniel Andreica.

Acesta a mai amintit că defileul Văii Vaserului, parcurs câteva zeci de kilometri de Mocăniţă, e favorabil unor imagini spectaculoase la jumătatea toamnei.

"Pe la jumătatea toamnei (...), undeva spre jumătatea lunii octombrie, pădurea de foioase îşi schimbă haina, frunzele de mesteacăn, carpen, stejar şi arin capătă o culoare galben-roşiatică sau spre portocaliu. Mesteacănul, unul dintre copacii aflaţi la baza muntelui, oferă o paletă de culori incredibile, iar totul se estompează la câteva sute de metri mai sus, în pîlcurile dese de conifere mereu verzi. E un fenomen care poate dura câteva săptămâni, timp în care frunzele ajung la nivelul solului, iar aici o altă pătură de culori calde se transformă după prima brumă căzută, primind o culoare ruginie. Toamna pe Valea Vaserului are un farmec aparte, natura oferă privitorului un spectacol cromatic cald care de cele mai multe ori se întâmplă pe un cer albastru azuriu, limpede, aşa cum doar în acest anotimp se poate vedea", a spus Daniel Andreica.

Deşi în luna septembrie prezenţa turiştilor înregistrează o uşoară scădere, grupuri răzleţe de români şi străini petrec câte o zi pe Valea Vaserului, atraşi de pufăitul Mocăniţei, mersul molcom al trenului şi natura pregătită de schimbare.

Conform reprezentanţilor filialei ANTREC Maramureş, trenul Mocăniţa este una din principalele destinaţii de vacanţă a turiştilor care ajung în judeţ, indiferent de anotimp.

×