x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, este noul director general interimar al METROREX

Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, este noul director general interimar al METROREX

08 Dec 2015   •   19:14
Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, este noul director general interimar al METROREX
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, a preluat atribuţiile funcţiei de director general interimar al societăţii, în locul lui Cătălin Homor, care îl înlocuieşte pe Narcis Neaga la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

"Astăzi, 8.12.2015, membrii Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul SC Metrorex SA au aprobat preluarea atribuţiilor funcţiei de director general pe o perioadă interimară de către domnul Marin Aldea, director al Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul SC Metrorex SA", potrivit unui comunicat al Metrorex, remis marţi AGERPRES.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) a decis înlocuirea lui Narcis Neaga cu Cătălin Homor la conducerea companiei, ordinul în acest sens fiind semnat marţi de ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

'Azi a avut loc şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) CNADNR, care a dezbătut elementele anunţate şi a propus următoarele: având în vedere că directorul general Narcis Neaga este doar provizoriu numit, sau în termeni tehnici cu preluare de atribuţii ale directorului general, având în vedere că AGA a dispus deja un set de măsuri în baza materialelor cunoscute în companie şi având în vedere că se doreşte orice evitare a unui eventual prezumtiv conflict de interese între activitatea directorului general şi măsurile care urmează a fi luate şi clarificările care urmează a fi realizate, s-a hotărât ca domnului director general Neaga să-i înceteze preluarea de atribuţii pentru funcţia de director general, aceste atribuţii urmând să fie transferate prin statutul directorului general interimar domnului Cătălin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt însuşite şi la nivel de minister. Am semnat deja ordinul în acest sens', a anunţat Dan Costescu.

Potrivit acestuia, la finele lunii octombrie, Corpul de control al ministrului a predat raportul solicitat pentru problemele de pe tronsonul de autostradă Orăştie - Sibiu şi altele, raportul fiind înaintat şi DNA, care urmează să analizeze şi să vadă ce este de natura activităţii lor şi dacă este necesar să fie luate măsuri.

Procurorii DNA au deschis un dosar penal, în care a fost începută urmărirea penală in rem, în legătură cu săvârşirea unor posibile fapte de corupţie în construirea autostrăzii Sibiu-Orăştie.

Potrivit unui răspuns al DNA, în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi infracţiuni privind fraude cu fonduri europene.

Până în prezent, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

×
Subiecte în articol: metrorex director marin aldea