x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mașină oprită de polițiști cu dispozitivul Spike după o urmărire pe străzile din Rădăuți

Mașină oprită de polițiști cu dispozitivul Spike după o urmărire pe străzile din Rădăuți

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   17:40
Mașină oprită de polițiști cu dispozitivul Spike după o urmărire pe străzile din Rădăuți

O mașină în care se aflau trei tineri a fost urmărită duminică dimineața de polițiști pe străzile din Rădăuți, după ce șoferul nu a oprit la semnalele agenților. În cele din urmă, mașina a fost oprită cu dispozitivul Spike.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii din Rădăuți au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism, dar șoferul a mărit viteza de deplasare.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea vehiculului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase.

„Vehiculul urmărit și-a continuat deplasarea în viteză pe DN CRD către comuna Marginea, după care a virat dreapta și a pătruns din nou pe str. Ștefan cel Mare din mun. Rădăuți, îndreptându-se către centrul municipiului. În aceste condiții polițiștii au efectuat doar somații prin sistemul acustic al autospecialei, utilzarea armamentului fiind inoportună în zona urbană. În plus, într-un moment de reducere a ecartului între autospeciala de poliție și vehiculul urmărit, polițiștii au distins mai multe siluete ale unor pasageri, decizia polițiștilor fiind de a proteja integritatea și viața acestora și de a monitoriza îndeaproape deplasarea, cu solicitarea unor echipaje suplimentare care să utilizeze sistemele de oprire forțată”, transmite Poliția Suceava.

Mașina a fost interceptată prin instituirea unui baraj pe o cale de acces care permitea intervenția, prin utilizarea dispozitivului „Spike Strip” din dotare. Mașina cu anvelopele avariate s-a oprit după câteva sute de metri, iar polițiștii au observat trei persoane ieșind și fugind din autoturism.

Oamenii legii i-au următir pe fugari și i-au prins. Este vorba de un tânăr de 18 ani, un bărbat de 25 ani, ambii din comuna Arbore, și de un alt tânăr de 19 ani din orașul Cajvana.

„Întrucât existau suspiciuni privind persoana ce a condus vehiculul menționat anterior, fiind urmărit de echipajele de poliție și nu s-a conformat semnalelor, iar afirmațiile ocupanților vehiculului au fost neconcludente, relatând diverse ipoteze ale identității conducătorului auto, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru a celor trei ocupanți, rezultatele indicând, alcoolemii cuprinse între 0,00 mg/L alcool în aerul expirat și 0,25 mg/L alcool în aerul expirat. În vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, au fost efectuate testări cu aparatul special din doatre, rezultatele fiind negative”, arată polițiștii.

Potrivir acestora, ca urmare a interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 19 ani, observat de polițiști că a condus vehiculul și bănuit de comiterea faptelor, nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, au fost efectuate verificări privind vehiculul în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare este atribuit unui autoturism.

În cauză se fac cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Spike urmărire