x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Militar român dus de URGENȚĂ la spital după ce TAB-ul în care se afla a fost implicat într-un accident

Militar român dus de URGENȚĂ la spital după ce TAB-ul în care se afla a fost implicat într-un accident

27 Sep 2019   •   16:20
Militar român dus de URGENȚĂ la spital după ce TAB-ul în care se afla a fost implicat într-un accident

Un transportor blindat al Armatei a fost implicat vineri într-un accident produs pe raza localităţii Slobozia Conachi, accident în urma căruia un militar aflat în vehicul a suferit un traumatism cranio-cerebral, potrivit informaţiilor furnizate de ISU Galaţi.

"Dispeceratul ISU-SAJ a fost anunţat vineri, 27 septembrie, despre un accident rutier constând într-un TAB răsturnat şi două victime conştiente în localitatea Hanu Conachi, comuna Fundeni. S-au deplasat un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi şi o autospecială de la Garda de Intervenţie Iveşti. În urma evaluării medicale a echipajului medical, s-a constatat că unul din militarii aflaţi în vehiculul militar a suferit un traumatism cranio-cerebral. Victima a fost preluată de către ambulanţa SMURD, celălalt membru al echipajului din TAB refuzând examinarea", potrivit ISU Galaţi.

Din primele informaţii, vehiculul militar este de la Brigada 8 Focşani şi participase la exerciţii de trageri în Poligonul Smârdan din Galaţi.

TAB-ul a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-un şanţ de pe marginea drumului.

"Evenimentul rurier s-a produs pe raza localităţii Slobozia Conachi din judeţul Galaţi. Competenţa asupra acestui eveniment aparţine Parchetului Militar", a declarat, pentru AGERPRES, comisar Iulian Unguru de la IPJ Galaţi.

"Un transportor amfibie blindat aparţinând Batalionului 84 Asigurare Date din Focşani, a fost implicat vineri, în jurul orei 12,00, într-un accident rutier pe raza localităţii Slobozia Conachi din judeţul Galaţi. În urma acestui accident, un militar a fost rănit uşor. Acestuia i s-a acordat ajutor la faţa locului şi ulterior a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 Larom Al. I. Cuza din Focşani, maior Ionuţ Danţiş.

Potrivit acestuia, în vehiculul blindat se aflau trei militari, dar ceilalţi doi nu au necesitat îngrijiri medicale.

La nivelul Batalionului a fost stabilită o comisie administrativă, condusă de locţiitorul comandantului de batalion, care va cerceta cauzele producerii incidentului. AGERPRES

×