x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ministrul ungar de Externe, la o școală din Târgu Mureș

Ministrul ungar de Externe, la o școală din Târgu Mureș

10 Sep 2018   •   14:04
Ministrul ungar de Externe, la o școală din Târgu Mureș
Sursa foto: Foto: MTI

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a salutat relatările conform cărora liceul catolic din Târgu Mureş redeschis recent, şi la care sunt înscrişi în principal elevi maghiari, a început luni noul an şcolar, relatează agenţia ungară de presă MTI. 

Autorităţile române au suspendat în 2016 activitatea şcolii, scrie MTI, adăugând că Ungaria a transmis totuşi, ca răspuns, că nu va susţine aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) până când această chestiune nu va fi rezolvată. 

Învăţământul în limba maternă este una din principalele garanţii pentru supravieţuirea minorităţii maghiare în străinătate, a spus luni Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă. 

Acordul de redeschidere a şcolii a fost rezultatul unor negocieri intense şi "diverselor instrumente diplomatice", a mai afirmat el. 

Guvernul Ungariei va apăra întotdeauna comunităţile ungare din străinătate, aşa cum a făcut şi până acum, a spus el. 

Peter Szijjarto a atras atenţia că va urmări în continuare acest liceu pentru a se asigura că toate cursurile încep corespunzător. 

Ministrul şi-a exprimat speranţa să dezvolte cooperarea româno-ungară pe baza respectului reciproc născut din acest succes. AGERPRES

×