x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miting de susținere PSD în Piața Sfatului din Brașov

Miting de susținere PSD în Piața Sfatului din Brașov

24 Mar 2019   •   13:53
Miting de susținere PSD în Piața Sfatului din Brașov

Câteva zeci de susţinători ai PSD au participat, duminică, în Piaţa Sfatului din Braşov, la o întâlnire de dialog social, la care au fost invitaţi şapte miniştri ai Cabinetului Dăncilă, o manifestare care a precedat Conferinţa judeţeană de alegeri a social-democraţilor braşoveni. 

Discursurile oficialilor social-democraţi au fost, din când în când, întrerupte de huiduielile unui grup de persoane, care au scandat lozinci anti-PSD. 

De pe scena din Piaţa Sfatului, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că "sunt bani de pensii, sunt bani de salarii şi sunt bani pentru a ajuta mediul de afaceri". 

De altfel, la finalul mitingului, Teodorovici a fost cel mai solicitat dintre liderii social-democraţi veniţi de la Bucureşti, numeroase persoane abordându-l cu întrebări despre pensii sau indemnizaţii sociale. Astfel, Teodorovici i-a spus unui vârstnic că perioada de recalculare a pensiilor nu va dura trei ani, acesta fiind termenul maxim prevăzut de actele normative. El a anunţat lansarea unui nou slogan, #insistpentruRomânia, arătând că numai aşa România poate să fie "ţara pe care ne-o dorim cu toţii". 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a afirmat că "România suferă de o boală autoimună", iar "reţeta pentru aceasta este în programul de guvernare" şi în modul de implementare a măsurilor prevăzute în documentului social-democraţilor. Totodată, el a transmis un mesaj "pentru cei care ne privesc din alte capitale", şi anume că această boală nu este contagioasă şi nu trebuie să fim puşi în carantină, pentru că "România contează şi poate conta în Europa!". 

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, i-a menţionat în discursul său pe campionii Nadia, Hagi şi braşoveanul Mihai Covaliu şi a subliniat că "pentru asta a înţeles că trebuie să investim în copiii noştri, pentru a avea campioni mondiali". 

Secretarul general al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu, le-a spus celor prezenţi că "PSD este singurul partid românesc care nu este finanţat din străinătate, format din oameni normali, muncitori, nu ca ceilalţi. "Azi ne batem între români şi cei care sunt împotriva României. Să spuneţi tuturor, prietenilor, colegilor, familiei, lucrul acesta. Anul acesta ne batem pentru România!", a mai spus Ştefănescu. Potrivit acestuia, întâlnirea din Piaţa Sfatului din Braşov este primul miting electoral al PSD din acest an. 

La finalul mitingului, un bărbat a fost condus de jandarmi la autospeciala prezentă în zonă pentru a fi identificat. Conform forţelor de ordine, bărbatul a fost implicat într-o agresiune şi ar fi fost întrebat dacă doreşte să depună plângere. Totodată, ulterior, jandarmii au precizat că cel în cauză ar fi fost parte vătămată şi că se desfăşoară în continuare acţiuni pentru identificarea agresorului. Cercetările au fost preluate de poliţişti, a mai precizat sursa citată. 

La Conferinţa extraordinară de alegeri a PSD Braşov, în cadrul căreia urmează să fie reconfirmat în funcţie actualul preşedinte al filialei, senatorul Marius Dunca, acesta fiind singurul candidat, participă vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Vlad Oprea, al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, al Turismului, Bogdan Trif, al Culturii, Daniel Breaz, şi al Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, precum şi secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brasov piaţa sfatului sustinere psd