x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat a oferit bani unor părinți ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

Un bărbat a oferit bani unor părinți ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   20:30
Un bărbat a oferit bani unor părinți ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

Un bărbat este cercetat după ce ar fi oferit bani părinților unui copil de 13 ani ca să îl folosească pe acesta pentru munci la stână. Polițiștii și procurorii DIICOT Brașov fac joi cinci percheziții în acest caz.

Polițiștii și procurorii DIICOT Brașov fac joi cinci percheziții domiciliare, în județul Brașov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2023, una dintre persoanele cercetate ar fi transportat și adăpostit în două stâne din județul Brașov un copil de 13 ani, în scopul exploatării prin supunerea la muncă și prestarea unor servicii.

„Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o ar fi avut-o bărbatul, în cadrul comunității rurale și a situației financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore, care ar fi provenit dintr-o familie cu o situație materială precară și cu un nivel de instrucție scăzut, ar fi oferit diferite sume de bani părinților minorului, în schimbul cărora aceștia și-ar fi dat consimțământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele bărbatului”, arată IPJ Brașov.

Totodată, cele două persoane cercetate ar fi împiedicat minorul să urmeze cursurile școlare după absolvirea a trei clase, punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestuia.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: munca copil stana