x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Descoperire neobișnuită într-o grădină din Curtea de Argeș

Descoperire neobișnuită într-o grădină din Curtea de Argeș

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2023   •   07:30
Descoperire neobișnuită într-o grădină din Curtea de Argeș

Pirotehniștii ISU Argeș au intervenit sâmbătă într-o grădină din Curtea de Argeș pentru a ridica și distruge muniție din Primul Război Mondial, descoperite în timpul unor săpături într-o grădină. În pământ a fost găsită și o armă.

Pompierii și polițiștii au intervenit, sâmbătă după-amiază, în municipiul Curtea de Argeș, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii a 55 de cartușe de calibrul 7.92 mm care au proveniență Primul Război Mondial.

Muniția a fost găsită pe timpul unor săpături într-o grădină, iar după cercetările echipajelor de intervenție, acestea au mai descoperit în pământ și o armă, care a fost preluată de către un echipaj specializat de poliție.

„Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

- Nu atingeți aceste elemente

- Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite

- Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi

- Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, sfătuiește ISU Argeș.

(sursa: Mediafax)

×