x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Muzeu al comunismului, amenajat într-o clădire a fostei fabrici de țigări din Sfântu Gheorghe

Muzeu al comunismului, amenajat într-o clădire a fostei fabrici de țigări din Sfântu Gheorghe

22 Oct 2022   •   06:35
Muzeu al comunismului, amenajat într-o clădire a fostei fabrici de țigări din Sfântu Gheorghe
Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Un Muzeu al Comunismului va fi amenajat în clădirea depozitului de tutun al fostei fabrici de ţigarete din Sfântu Gheorghe. Proiectul va fi finanțat prin PNRR cu 11,3 milioane de euro.

Primarul din Sfântu Gheorghe Antal Árpád a semnat la Bucureşti contractul de finanţare în valoare de 11,3 milioane de euro pentru realizarea Muzeului Comunismului în clădirea depozitului de tutun al fostei fabrici de ţigarete.

Conform unui comunicat al primăriei, proiectul va fi finanţat din PNRR, iar studiul de fezabilitate a fost aprobat deja de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Muzeul va fi amenajat pe cele patru etaje ale depozitului, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, şi va prezenta sistemul comunist pe epoci.

Vizitatorii vor putea interacționa cu diferitele evenimente ale perioadei, fiind interogați și apoi trimiși în camera corespunzătoare în funcție de răspunsurile lor. Vor fi prezentate povești ale deportaților, vor putea fi văzute apartamente cu mobilier de epocă. Vizitatorii vor putea trăi și celebrele „pene de curent” sau să vadă robinete care picură, care făceau parte din cotidianul perioadei. Pe lângă materialele proiectate, fotografii, obiecte și un lift interactiv, va fi amenajat și un Escape Room. Vor exista două săli pentru copii cu sesiuni de educație muzeală, dar și două spații de expunere pentru expoziții temporare, un magazin de cadouri, o cofetărie de epocă și o cafenea în aer liber pe acoperiș.

(sursa: Mediafax)

×