x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan anunță achiziția a 100 de tramvaie de la Astra Vagoane

Nicușor Dan anunță achiziția a 100 de tramvaie de la Astra Vagoane

11 Mai 2021   •   14:45
Nicușor Dan anunță achiziția a 100 de tramvaie de la Astra Vagoane
Sursa foto: Lucian Alecu

Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat semnarea contractului pentru achiziția a 100 de tramvaie produse de Astra Vagoane. Acestea  vor intra în circulație în august 2022. 

“Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună”, a spus acesta.

Tramvaiele au lungimea de 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service pe perioada garanţiei. Producătorul va asigura şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

De asemenea, s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aibă nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale.

De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și wi-fi.

Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan tramvaie Astra Vagoane