x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Noi reacții adverse la vaccinul anti COVID 19 în județul Timiș

Noi reacții adverse la vaccinul anti COVID 19 în județul Timiș

07 Feb 2021   •   15:28
Noi reacții adverse la vaccinul anti COVID 19 în județul Timiș
Sursa foto: Lucian Alecu

În județul Timiș s-au semnalat noi reacții adverse la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti COVID-19. Acestea au fost sub formă de amorțeli faciale și furnicături, manifestate la circa 15 minute după efectuarea infecției, transmite DSP Timiș.

În ultimele 24 de ore au fost imunizate 446 de persoane, dintre care 182 au fost vaccinate cu tratamentul Moderna. Din total, 257 au reprezentat prima doză și 264 au fost rapel.

De la începutul campaniei de vaccinare din acest județ, au fost administrate 35.426 de doze, la care s-au înregistrat 93 de reacții adverse minore sau moderate, precum durerea la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoana hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie,vertij şi uşor edem al buzelor-remis, greaţă şi vomă, pierderea gustului şi pierderea mirosului. Acestea s-au remis după patru zile, reacţia de tip anafilactic tratată de la primele semne a disărut imediat, amorţeli faciale şi furnicături, ambele remise în 15 minute după efectuarea vaccinului.

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID reactii adverse