x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Numărul incendiilor de vegetație din Olt sunt în creștere

Numărul incendiilor de vegetație din Olt sunt în creștere

24 Iul 2015   •   19:29
Numărul incendiilor de vegetație din Olt sunt în creștere

Pompierii au avut în ultimele zile mai multe intervenţii pentru a stinge incendii de vegetaţiei uscată ce prezintă pericol de extindere spre culturi agricole, păduri ori să afecteze vizibilitatea pe unele artere rutiere, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Acesta a subliniat că în perioadele cu temperaturi extrem de ridicate este interzisă incendierea miriştilor, dar interdicţia menţionată pare a fi ignorată în unele cazuri având în vedere că în ultima săptămână pompierii au fost solicitaţi zilnic să stingă astfel de incendii scăpate de sub control.

"În ultima săptămână a crescut numărul incendiilor de vegetaţie uscată, au fost cel puţin trei intervenţii pe zi la asemenea incendii ale pompierilor de la ISU Olt, iar joi am avut cinci intervenţii de acest fel. Au mai intervenit şi serviciile voluntare. Pompierii ISU s-au deplasat în special la incendiile care prezentau pericol pentru culturile agricole ori pădurile din preajmă şi dacă era risc să fie afectată vizibilitatea pe drumuri din cauza fumului degajat", a spus Băsăşteanu.

Potrivit unei decizii luată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, autorităţile locale trebuie să informeze populaţia despre interdicţia de a utiliza focul deschis pentru arderea unor mirişti, iar în condiţiile în care sunt obţinute aprobări pentru arderea unor mirişti, trebuie respectate cu stricteţe anumite măsuri preventive.

×