x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O asistentă aflată în timpul liber a salvat un bebeluș abandonat

O asistentă aflată în timpul liber a salvat un bebeluș abandonat

13 Sep 2017   •   16:25
O asistentă aflată în timpul liber a salvat un bebeluș abandonat

Caz şocant într-o comună din Maramureş. Un nou-născut a fost salvat de la moarte sigură de o asistentă aflată în timpul liber. Bebeluşul zăcea abandonat într-un sac pe malul unei ape.

O minune a făcut ca Anca, o asistentă medicală, să treacă pe lângă pârâul Caicana, din Şomcuta Mare. Când s-a apropiat a auzit scâncetul unui bebeluş. Copilul era într-un sac.

Până la sosirea echipajelor de salvare, femeia a scos pruncul din sac şi l-a învelit cu o pătură. Bebeluşul, ce tremura de frig, era plin de pământ.

"Nu era tăiat nici măcar cordonul ombilical, la noi ajunge în şoc hipotermic, este plin de echimoze, escoriaţii, era plin de pământ. Acum este în terapie intensivă neonatală, pot să vă spun că este echilibrat în momentul acesta cardiorespirator, am încercat să îl alimentăm şi a şi mâncat 10 mililitri de lapte", a declarat Margareta Pârvunoiu, şeful secţiei de neonatologie al Spitalului Baia Mare. 

Din fericire, şi medicii au reuşit o minune. Pruncul este bine acum. Măsoară 52 de centimetri şi cântăreşte 3 kilograme şi jumătate. Iar cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare i-au dat deja şi un nume. Luca.

Polițiștii au deschis, acum, o anchetă pentru a o identifica pe cea care a dat viaţă micuţului şi apoi l-a abandonat. 

Când oamenii legii vor da de urma femeii fără suflet, aceasta va fi pusă sub acuzare. Observator.tv

×