x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a mutat celebra partidă de vânătoare de la Balc la Ersig

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a mutat celebra partidă de vânătoare de la Balc la Ersig

08 Dec 2017   •   20:00
Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a mutat celebra partidă de vânătoare de la Balc la Ersig

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a mutat celebra partidă de vânătoare, la care participă milionarii Europei, de la Balc, la Ersig, în judeţul Caraş-Severin.

Evenimentul se desfăşoară în acest weekend pe domeniul din satul cărăşean, după cum reiese din notificarea depusă la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş- Severin.

Ion Ţiriac a achiziţionat, în urmă cu trei ani, de la Prinţul Paul, peste 700 de hectare de pădure, unde a amenajat un domeniu de vânătoare, care este îngrădit.

Accesul este interzis chiar de la intrarea pe drumul forestier şi se pare că zece tineri din sat au fost angajaţi să gonească vânatul, iar încă de vineri dimineaţă, în apropierea satului, au fost auzite împuşcături.

"A fost depusă o solicitare la noi, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru perioada 8 - 10 decembrie, având în vedere că la domeniul dânşilor se desfăşoară o partidă de vânătoare, să se facă probele de trichină, pestă porcină africană şi pestă porcină clasică. Solicitanţii au spus că se vor vâna între o sută şi 120 de porci mistreţi", a afirmat directorul DSVSA Caraş-Severin, Nicolae Crista.

Sătenii din Ersig nu cunosc detalii legate de eveniment. Localnicii spun că nu sunt deranjaţi de această vânătoare şi, mai mult decât atât, ei cred că vânătorii fac un lucru bun, având în vedere că mistreţii s-au înmulţit foarte mult în ultima vreme.

"Cunosc situaţia, (...) că la acest sfârşit de săptămână, s-a organizat o partidă de vânătoare, însă nu ni s-a solicitat ajutorul din niciun punct de vedere. Ştiu că domnul Ion Ţiriac are, în pădure, la Ersig, 704 hectare de teren, că a ridicat un gard înalt de patru metri, vânatul fiind îngrădit. Am înţeles de la vânători că zona are foarte mult vânat. Aici a existat o rezervaţie încă de pe timpul lui Ceauşescu", a declarat primarul comunei Berzovia, Ioan Pop.

Partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac au devenit faimoase, în ultimii ani, în special datorită numelor cu rezonanţă din mediul de afaceri internaţional care participă la acestea. AGERPRES

×