x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Păcăleală pe Facebook. Un român din Suceava s-a trezit cu datorii la bancă de 37.800 de lei

Păcăleală pe Facebook. Un român din Suceava s-a trezit cu datorii la bancă de 37.800 de lei

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   15:00
Păcăleală pe Facebook. Un român din Suceava s-a trezit cu datorii la bancă de 37.800 de lei

Un locuitor din Suceava s-a trezit cu datorii la bancă după ce a sunat la un număr de telefon găsit pe Facebook. Polițiștii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune.

Bărbatul a fost păcălit cu o sumă mare de bani după ce a răspuns unui anunț fals de pe Facebook care promitea câștiguri prin cumpărarea de acțiuni la Romgaz, scrie monitorulsv.ro.Acesta a pierdut 3.750 lei și s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 lei.

Ela povestit polițiștilor că, în luna septembrie 2023, a văzut pe Facebook un anunț prin care se oferea oportunitatea investirii în societatea respectivăși a apelat numărul de telefon din anunț, ocazie cu care a discutat cu o persoană ce s-a recomandat a fi de la Romgaz.

A acceptat apoi să investească suma de 1.250 lei, după care a fost contactată telefonic, de către o altă persoană, ce s-a recomandat a fi din partea aceleiași societății, aceasta solicitându-i bărbatului depunerea a încă 2.500 lei la un ATM, pentru a putea retrage câștigul inițial. Bărbatul din Vadu Moldovei s-a deplasat în Suceava și a depus suma de 2.500 lei.

În ziua de 14 decembrie 2023, cu ocazia deplasării la sucursala bancară unde și-a deschis contul, omul a aflat că pe 11 decembrie 2023 a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, transmite antena3CNN.

×