x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Panică în Maramureş: 12 turişti răniţi după ce locomotiva trenului Mocăniţa a deraiat

Panică în Maramureş: 12 turişti răniţi după ce locomotiva trenului Mocăniţa a deraiat

10 Aug 2019   •   15:53
Panică în Maramureş: 12 turişti răniţi după ce locomotiva trenului Mocăniţa a deraiat

Doisprezece turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei trenului Mocăniţa, deraiat, sâmbătă, în timpul unei curse obişnuite, au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la cel mai apropiat spital, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

"Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale", a spus Oana Alexa Gonczi.

La intervenţie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanţă, patru voluntari ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş şi jandarmi montani.

Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează trenul Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.

În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau aproape 200 de turişti români.

Ca primă măsură, administraţia CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa. 

×
Subiecte în articol: tren mocanita deraiat turişti raniti