x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parcările mall-urilor din Bucureşti vor fi disponibile pe timpul nopţii

Parcările mall-urilor din Bucureşti vor fi disponibile pe timpul nopţii

16 Ian 2017   •   15:33
Parcările mall-urilor din Bucureşti vor fi disponibile pe timpul nopţii

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că reprezentanţii mall-urilor au fost de acord să pună la dispoziţie bucureştenilor parcările, pe timpul nopţii, astfel încât utilajele să poată realiza deszăpezirea străzilor. 

"În această dimineaţă, la ora 10,00, am făcut un comandament, unde am invitat toţi reprezentanţii hipermarketurilor din sector, în special ai mall-urilor, acolo unde există parcări acoperite, şi am ajuns la o înţelegere cu dumnealor, în sensul de a permite, pe timp de noapte, accesul persoanelor care locuiesc în proximitatea acestor mall-uri să parcheze maşinile în spaţiile respective, degajând astfel bulevardele, străzile principale, pentru a putea avea o intervenţie mult mai eficientă pe zona de deszăpezire. A fost un gest pe care cred că ar trebui să îl facă absolut toate companiile care investesc în Bucureşti şi care îşi desfăşoară activitatea în toate sectoarele. Dacă nu avem aceste artere degajate, nici dânşii nu vor avea clienţi", a precizat el, luni, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat la sediul Primăriei Generale. 

În contextul în care, în cadrul comandamentului, atât primarul general, Gabriela Firea, cât şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, au semnalat faptul că există bucureşteni care parchează neregulamentar, blocând astfel circulaţia, Gabriel Mutu a lansat la rândul său un apel pentru încetarea acestei practici. 

"Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care nu înţeleg că în situaţii de urgenţă, de criză, este foarte urât - ca să nu zic altfel - să vii cu încă o piatră de moară pe tot ceea ce noi avem de făcut în acţiunea respectivă. Îi rog pe cetăţenii Sectorului 6 să înţeleagă că dacă nu participă la munca pe care noi o prestăm în interesul dumnealor, lucrurile vor fi mai greu de rezolvat", a spus primarul. 

În debutul comandamentului, Gabriela Firea a anunţat că toate maşinile parcate care blochează circulaţia pe banda întâi, transportul în comun, dar şi alte căi de acces vor fi ridicate de către o platformă a Administraţiei Străzilor. 

"Legea, aşa cum ştiţi, s-a clarificat prin norme, la sfârşitul anului. Aceste norme trebuie să fie însuşite de către toate primăriile - atât generală, cât şi de sectoare - prin norme interne. Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun, în general, alte căi de acces, circulaţia - banda întâi - vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general, de către o platformă aflată la Administraţia Străzilor şi care va putea să acţioneze urgent", a precizat primarul general.

×
Subiecte în articol: parcari mall parcari bucuresti ninsori