x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie la liceul din Odorheiu Secuiesc: Una dintre victime a murit

Tragedie la liceul din Odorheiu Secuiesc: Una dintre victime a murit

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   17:48
Tragedie la liceul din Odorheiu Secuiesc: Una dintre victime a murit
Sursa foto: ISU Harghita

Un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Mai mulţi elevi au fost prinşi sub dărâmături, iar unul dintre ei şi-a pierdut viaţa.

UPDATE: IGSU anunță luni seara că misiunea de căutare-salvare de la liceul prăbușit din Odorheiu Secuiesc s-a încheiat.

Echipele de intervenție au încheiat misiunea luni seara și au prezentat bilanțul.

„Bilanț final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată și două victime conștiente, cu diverse traumatisme. Acțiunile de căutare-salvare au încetat, forțele de intervenție se retrag”, a anunțat IGSU.

Incidentul s-a produs la Liceul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Peretele clădirii în care se afla internatul școlii s-a prăbușit. Patru persoane au fost acoperite de resturile clădirii. Una dintre victime, un băiat care a fost scos la suprafață aproape de finalul misiunii, a murit.

În prima parte a intervenției, trei victime, toate fete cu vârste de 16 și 17 ani, au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită. Acestea se află la spital.

UPDATE Una dintre victimele incidentului de la liceul din Odorheiu Secuiesc a murit, a anunțat IGSU.

Potrivit IGSU, este vorba despre a patra victimă, un băiat, care a fost scoasă de sub dărâmături. Inițial, salvatorii au anunțat că în timpul misiunii de salvare au vorbit cu victima. Ulterior, când a fost extrasă, victima era inconștientă, a explicat IGSU. Au fost făcute manevre de resuscitare la fața locului.

„Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a comunicat IGSU.

La locul intervenției se află numeroase echipe de intervenție. În prima parte a intervenției, trei victime au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită a Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc.

O victimă a fost conștientă, alta a fost semiconștientă și a treia a fost în stop cardio-repirator fiind aplicate manevre de resuscitare. Victima aflată în stare gravă a fost transportată la spital, a anunțat ulterior IGSU.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia. Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat atunci IGSU.

 

UPDATE Echipele de salvare care acționează în locul în care s-a prăbușit peretele unei școli din Odorheiu Secuiesc au găsit a patra victimă sub ruine. Salvatorii comunică verbal cu victima, a transmis IGSU.

Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături, a transmis IGSU. Este vorba despre un băiat, transmit salvatorii.

După ce victima a fost scoasă la suprafață, medicii au stabilit că este în stare gravă.

„A fost extrasă și cea de-a patra victimă, este inconștientă, a fost predată echipajelor medicale de la fața locului”, a explicat IGSU. Copilul este resuscitat fiind în stare gravă, au adăugat echipele de intervenție.

UPDATE Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

UPDATE Trei victime au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită a Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase trei victime. O victimă este conștientă, alta este semiconștientă și a treia este în stop cardio-repirator fiind aplicate manevre de resuscitare.

Victima aflată în stare gravă a fost transportată la spital, a anunțat ulterior IGSU.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU.

Stire initiala Potrivit primelor informații, incidentul a avut loc la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Un perete s-a prăbușit și s-ar putea să fie persoane surprinse sub dărâmături.

Suprafața afectată este de aproximativ 200 mp, a transmis IGSU.

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență, a mai transmis IGSU.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×