x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran în semn de protest ca nu și-au primit salariile

Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran în semn de protest ca nu și-au primit salariile

18 Feb 2021   •   10:14
Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran în semn de protest ca nu și-au primit salariile
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Aproximativ 120 de mineri de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, continuă să protesteze în subteran, nemulţumiţi că își vor primi salariile cu întâîrziere.

Preşedintele executiv al Sindicatului "Muntele", Alin Sîn, spune ca la mina Lupeni s-au deplasat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, şi directorul general Samuel Dioane pentru a-i convinge pe mineri să renunţe la protestul din subteran.

"La mina Lupeni continuă protestul. Sunt circa 100-120 de oameni, din toate schimburile de lucru. Ei se află la puţul 15, în subteran. Oamenii cer drepturile salariale restante şi sunt îndreptăţiţi să facă această solicitare. E greu să trăieşti de la plată la avans. Oamenii îşi pun problema cum vor trăi până pe 26 februarie? Sunt oameni care nu au bani să vină la muncă sau pentru un supliment de hrană consistentă, cu care să vină la lucru. Unii chiar aici au ajuns, nu mai au bani", a afirmat liderul sindical.

Pe de altă parte, liderii sindicali ai minerilor se vor reuni pentru a identifica pârghiile legale prin care procesul de acordare a salariilor ar putea fi grăbit.

Preşedintele executiv al Sindicatului "Muntele" a mai precizat că activitatea la celelalte mine din Valea Jiului se desfăşura, joi dimineaţa, în condiţii normale.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a declarat, miercuri seara, că întârzierea salariilor ar fi cauzată de faptul că veniturile societăţii s-au redus cu 7 milioane de lei/lună de la 1 ianuarie, deoarece nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.

×
Subiecte în articol: mineri protest