x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pelerinaj-record la Sfânta Parascheva. Peste 112.000 de credincioși au trecut pe la raclă până acum

Pelerinaj-record la Sfânta Parascheva. Peste 112.000 de credincioși au trecut pe la raclă până acum

12 Oct 2022   •   20:40
Pelerinaj-record la Sfânta Parascheva. Peste 112.000 de credincioși au trecut pe la raclă până acum
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Mii de pelerini se află miercuri seara la coadă pentru a ajunge în fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla este depusă în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași.

Peste 2.000 de persoane se află miercuri seara în curtea Catedralei ieșene. Oamenii au așteptat ore întregi pentru a ajunge în fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pelerinajul a început sâmbătă și se estimează că până în prezent, prin fața raclei au trecut peste 112.000 de oameni.

136 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor amețeli, dureri abdominale, dar și crize de hipertensiune arteriala și hipoglicemie. Nouă pelerini au fost transportați la spital.

Racla Sfintei Cuvioase Parascheva va rămâne afară până sâmbătă, 15 octombrie. Dacă numărul de pelerini va fi mare în ultima zi a pelerinajului, așezarea sfintelor moaște în Catedrala Mitropolitană va fi amânată până când procesiunea va putea fi organizată în interior, anunță organizatorii.

 

Stire inițială Peste 105.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din Curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a anunțat miercuri Primăria Iași.

Peste 135.000 de persoane au participat până miercuri la manifestările religioase, iar aproape 105.000 de pelerini au trecut deja pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva și a Sfântului Paisie de la Neamț din Curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Reprezentanții Primăriei Iași susțin că numărul pelerinilor va crește considerabil în următoarele zile.

„De peste trei decenii Sărbătorile Iașului au devenit unul dintre cele mai frumoase și mai emoționante momente din fiecare toamnă. Zecile de mii de pelerini și turiști din întreaga țară și din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum și ieșenii care străbat străzile orașului creează o atmosferă solemnă și emoționantă. Sărbătorile din acest an sunt cu atât mai așteptate cu cât ele au loc după trei ani de dificile restricții pricinuite de pandemia de COVID-19”, susține primarului Iașului, Mihai Chirica.

Conform acestuia, evenimentul central al Sărbătorilor - Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie – se va desfășura în condiții obișnuite.

„De asemenea, la fel ca în anii anteriori pandemiei, ediția din 2022 a Sărbătorilor Iașului propune o serie de evenimente care îi vor încânta atât pe locuitorii orașului, cât și pe turiști. Nu lipsesc târgurile meșteșugărești, Ceaiul Pelerinului, focurile de artificii și nici concertele în aer liber, susținute de artiști români de renume”, a mai precizat Mihai Chirica.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sfinta Cuvioase Parascheva Racla