x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost activat Planul Roșu de intervenție în Câmpia Turzii. Pericol de intoxicație la o fabrică din oraș

A fost activat Planul Roșu de intervenție în Câmpia Turzii. Pericol de intoxicație la o fabrică din oraș

de Vali Deaconescu    |    25 Mar 2024   •   13:55
A fost activat Planul Roșu de intervenție în Câmpia Turzii. Pericol de intoxicație la o fabrică din oraș
Sursa foto: Hepta

Un apel de urgență a fost primit la dispeceratul Integrat ISU-SAJ din Câmpia Turzii, semnalând că 12 persoane de la un operator economic de pe strada Laminoriștilor au fost afectate de o presupusă intoxicație cu substanțe periculoase.

Conform informațiilor furnizate, toate cele 12 persoane sunt conștiente și cooperează cu echipajele de intervenție, manifestând stări de rău. Ca răspuns la situație, a fost declanșat Planul Roșu de intervenție.

Echipamentele de ventilare au fost deja utilizate în spațiul afectat, în timp ce la fața locului au fost mobilizate o autospecială echipată cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD și 3 echipaje SAJ, pentru a gestiona situația.

O actualizare la ora 13:45 confirmă că au fost evaluate în total 14 persoane de către echipajele medicale. Din fericire, toate prezintă simptome ușoare. Se va stabili ulterior câte dintre acestea necesită transport la spital, însă până în acest moment, niciuna nu a fost transportată la unitatea medicală.

„CJ - mun. Câmpia Turzii - semnalarea unei posibile intoxicații cu o substanță de curățare, la o societate comercială  de prelucrare a mobilei. 

Din informațiile primite la acest moment, 12 persoane, conștiente și coooerante, acuză stare de rău.

Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență, la nivelul județului Cluj a fost activat Planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resursei medicale la fața locului. 

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la locul indicat au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SAJ”, potrivit IGSU.

Misiunea este în dinamică.

×