x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Produse contrafăcute de 8,5 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța

Produse contrafăcute de 8,5 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2024   •   14:45
Produse contrafăcute de 8,5 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța
Sursa foto: observator.tv

Încălțăminte și tablă profilată susceptibile de a fi contrafăcute au fost confiscate de polițiștii de frontieră în Portul Constanța. Produsele au o valoare de 8,5 milioane de lei.

Miercuri, o echipa comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

În interiorul containerului se aflau 7.248 perechi de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, în perioada 3-4 aprilie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori vamali a controlat 35 containere încărcate cu tablă profilată din oțel aliat, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din România.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că bunurile sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 2,6 milioane lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

 

×