x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un ofițer de Poliție cu funcție de conducere a urcat beat la volan și a provocat un accident

Un ofițer de Poliție cu funcție de conducere a urcat beat la volan și a provocat un accident

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   21:30
Un ofițer de Poliție cu funcție de conducere a urcat beat la volan și a provocat un accident
Sursa foto: Hepta

Un ofițer de Poliție cu funcție de conducere în cadrul IPJ Galați a urcat beat la volan și a fost implicat într-un accident rutier.

Accidentul a avut loc joi seara pe DN 26, la Vânători, în apropierea orașului Galați. Este vorba despre un accident soldat cu pagube materiale. Surse din cadrul poliției spun că la volan se afla șeful Serviciului Investigații Criminale din IPJ Galați,

„Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tulucești, la km. 8 + 90 de metri, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare al autovehiculului care a părăsit partea carosabilă și a lovit un pom ornamental”, a anunțat IPJ Galați.

În urma accidentului, polițistul a fost dus la spital acolo unde a fost verificat cu aparatul etilotest de colegii săi. La testarea alcoolscop valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, au transmis anchetatorii.

„Bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de polițist și este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, motiv pentru care conducerea instituției a dispus de îndată Biroului Control Intern declanșarea cercetării disciplinare față de acesta. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar cercetările au fost preluate de unitatea de parchet competentă”, a precizat IPJ Galați.

Bărbatul nu a rămas internat în spital. În urma anchetei, el ar putea fi eliberat din funcție.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politist accident