x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii au intervenit la inundații în 16 localități din 6 județe

Pompierii au intervenit la inundații în 16 localități din 6 județe

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2023   •   13:45
Pompierii au intervenit la inundații în 16 localități din 6 județe

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea apei din curți, case, subsoluri și străzi din 16 localități din 6 județe, a anunțat luni IGSU.

Pompierii au acționat în 16 localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dolj, Hunedoara și Sălaj, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 9 curți, 8 beciuri, 1 subsol de bloc, o anexă, 7 străzi, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la 18 imobile și a 10 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 19 autoturisme.

Totodată, în municipiul Craiova, 5 persoane s-au autoevacuat din 2 autoturisme surprinse de ape, fără a prezenta probleme medicale.

Luni dimineața, pompierii salvatori desfășoară misiuni în sprijinul comunităților afectate din județul Dolj.

De asemenea, salvatorii au avut în acest sfârșit de săptămână 4.883 intervenții în situații de urgență, la nivel național. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală, echipajele SMURD furnizând răspunsul prompt la cele 3.963 de solicitări primite din partea persoanelor aflate în dificultate.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea celor 286 de incendii înregistrate, precum și în alte 614 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, inundații, precum și în alte situații care puteau pune în pericol vieți și bunuri.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit la 20 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor rămase captive în autorismele implicate în evenimentele rutiere.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 119 persoane aflate în dificultate.

În acest weekend, pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție a cetățenilor, au fost transmise 79 de mesaje de avertizare, prin intermediul sistemului RO-ALERT, 44 dintre acestea privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele AB, AG, BC, BV, BZ, CV, HR, MS, NT, PH, SB, SV, VL și VN, 34 privind manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase în județele AB, AR, BH, BN, CJ, DJ, GJ, HD, OT, SJ, SM, TM și VL și 1 mesaj privind dispariția unui minor în județul Caraș - Severin.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pompieri inundaţii