x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea celor mai mari iepuri din România. Investiții de mii de euro în îngrijirea lor

Povestea celor mai mari iepuri din România. Investiții de mii de euro în îngrijirea lor

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   14:00
Povestea celor mai mari iepuri din România. Investiții de mii de euro în îngrijirea lor
Sursa foto: facebook

Un tânăr bănățean a devenit celebru datorită pasiunii sale pentru animale.

Lucian Onujec nu a împlinit încă 40 de ani, este instructor de fitness și culturism, a terminat „Finanțe-Bănci”, și iubește iepurii din rasa Uriaș German. 

“Nu mi-a spus nimeni că ăsta e un criteriu important pentru concursuri, să aibă cât mai multe kilograme, dar tot voiam eu să fac iepurele ăsta să fie cât mai mare”, a povestit crescătorul

Specialiștii spuncă această rasă de iepuri nu este pretențioasă, dar Lucian Onujec știe că performanțele se obțin atunci când exemplarele sunt deosebite, iar grija față de ele este permanentă.

În exclusivitate pentru Gândul, Lucian spune că anul 2023 a fost deosebit pentru el și pentru ”campionii” săi. Iepurii au participat la expoziția de la Oradea, iar una dintre femele a devenit vicecampioană.

Însă provocarea maximă a fost la Expoziția Națională a României de la București – Romexpo, desfășurată de 1 Decembrie.

"Cea de-a patra și cea mai importantă a fost Expoziția Națională a României de la București – Romexpo din data de 1 decembrie. Am participat cu 6 exemplare, 2 iepuri gri și 4 albi. Sunt foarte bucuros să spun că am obținut un record personal al crescătoriei mele, trei titluri naționale și un titlu de vicecampion național.

A fost un an competitiv fantastic pentru mine și, totodată, destul de greu pentru a prinde iepurii în forma lor maximă, din cauza vremii neprielnice, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit!", a spus Lucian Onujec.

El crește iepuri uriași de la vârsta de 16 ani, iar din anul 2002 s-a specializat la nivel de competiții. Lucian povestește că, în 20 de ani, a investit foarte mulți bani în pasiunea sa. Doar pentru adăpostul lor a cheltuit peste 15.000 de euro.

“Mi-am făcut un adăpost deosebit, în care, până acum, cred că am investit între 15 și 20 de mii de euro. Cu climă, cu toate condițiile, exact cum trebuie pentru iepuri. Spații mari, pentru că iepurii au nevoie de mult oxigen. Așa sunt feriți de boli și se dezvoltă corect. Am pus climă ca să aibă temperatură constantă, vara trebuie să fie răcoare, pentru că sunt foarte sensibili la căldură”, spune tânărul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×